Kurser

Blir en bättre gitarrist med min undervisning

utveckla ditt gitarrspel med

– Mina kurser –

Här nedan kan du se olika inriktningar och ämnen som du som elev kan välja under kursens gång. Lektionerna är individanpassade och riktar sig till alla nivåer och åldrar.

Akustisk Gitarr

Eleven lär sig grundläggande spelteknik, ackordspel, melodispel och olika kompstilar. Du som elev får verktyg som du kommer att ha nytta av i alla genrer. Du som elev väljer dina favorit låtar och vi jobbar tillsammans fram en repertoar.

Elgitarr

Hur lär man sig spela ett gitarrsolo? I den här kursen djupdyker vi i elgitarren och eleven får lära sig att kompa, spela riff, gitarrsolo samt övriga tekniker. Kursen anpassas efter din nuvarande nivå och sträcker sig från nybörjade till avancerad.

Klassisk Gitarr

Eleven får lära sig gitarrmusik från olika epoker som Renässansen, Barocken, Klassicismen, Romantiken samt samtida och moderna musik från 1900-talet. Vi jobbar också med gitarrmusik från Sydamerika, Spanien samt populär musik som blues, pop och rock.

Jazzgitarr

Eleven får lära sig olika låtar ur standarrepertoaren inom jazz idiomet. Vi jobbar med ackordspel, chord melody, spela basgånger med ackord. Eleven får lära sig att improvisera över låtar samt lära sig hur musikteorin appliceras i musiken.

Brasiliansk Gitarr

Hur spelar man gitarr i Brasilien? Vi går igenom olika brasillianska stilar som MPB, samba, bossa nova, choro, baião. Eleven får en insyn i den brasilianska musikens värld och hur det appliceras på gitarren.


Musikteori / musikkoncept

Vad är en tonart? Hur blir ackord till? Vilka är byggstenarna i musiken? Du får en ökad förståelse för grundläggande musikteori och användbara musikkoncept. Vi lär oss även metoder för att ta ut låtar och musik på egen hand.


Vanligt förekommande frågor

Första lektion är gratis. Kontakta mig för prisuppgift och upplägg.

Beroende på upplägg och ålder så finns det olika val av längd på lektionen.

För att det ska ske en utveckling är det viktigt att det finns en kontinuitet. Jag rekommendar ett par stycken lektioner för att få resultat.

Så snart du önskar. Kontakta mig så hittar vi tillsammans en fungerande tid för din första lektion.

Gitarrlektionerna sker via appen ZOOM som går att ladda ner gratis. Inför våran första lektion går vi tillsammans igenom samtliga inställningar så att det blir så bra som möjligt utifrån den utrustning som du har.

Ja! Jag kan vara din mentor inför antagningsprocessen och hjälpa dig i de moment som du behöver.

Ja du kan börja din gitarrlektion när du vill. Kontakta mig så hittar vi ett upplägg som passar just dig.

Att kunna ställa frågor och få direkta svar skapar en kreativ och stimulerande miljö för eleven. Många av mina elever upplever att interaktionen med en lärare är ett bra komplemement för att förstå och kunna applicera kunskaperna i praktiken.

Spela gitarr

Vill du veta mer?